Eläinlääkärin tehtävänä on tuoda esille myös positiivisia tuloksia

 

Lehmälääkärit.comin osakas ja eläinlääkäri Sanni Kallio kertoo, että Lehmälääkärit.com kehittää omalta osaltaan suomalaista maataloutta. Lehmälääkärit.com parantaa eläinten hyvinvointia, mutta perimmäinen ajatus on koko suomalaisen maatalouden kehittämisessä. 
– Haluamme edesauttaa suomalaisen maatalouden kannattavuutta, jotta sillä olisi tulevaisuus. Ja pakkohan sillä on olla tulevaisuus. Lehmälääkärit.comin ydinasiana on eläinten hyvinvoinnin parantaminen. Ja kun eläimet ovat terveitä, maatilayritys on kannattavampi, Kallio sanoo. 
Kallio nostaa tärkeäksi asiaksi myös maatilayrittäjien hyvinvoinnin. Kun eläimet voivat hyvin ja toiminta on tuottavaa, ihmiset voivat paremmin. 


Yhteistyö suomen kärkitilojen ja -yritysten kanssa 


Kalliosta tuli Lehmälääkärit.comin eläinlääkäri ja osakas vuonna 2016, kun häntä pyydettiin mukaan yritykseen. Kallio halusi heti ryhtyä osakkaaksi. 
– Pidin omaa Country Vet -yritystä muutaman vuoden, mutta kyllästyin yksin tekemiseen. Kaipasin työkavereita ja sitä, että ehdin perehtyä nautaterveyteen perusteellisesti. Halusin osakkaaksi, sillä tykkään olla itsenäinen yrittäjä ja vaikuttaa asioihin. Päätin ryhtyä Lehmälääkärit.comiin, mutta Country Vet toimii edelleen kotipihassani ja sitä hoitaa kollegani. 
Kallio kertoo oppineensa paljon vuosien aikana Lehmälääkärit.comissa. Hän tekee töitä Suomen kärkitilojen ja -yritysten kanssa.  
– Aina kun opin lisää, huomaan, miten paljon minun pitäisikään vielä tietää. Teen kuitenkin töitä hyvillä mielin, sillä tiedän, että asiakas saa rahoilleen vastinetta. Minulla on työkavereina ja kontakteina Suomen huiput yli yritysrajojen. Jos jään pohtimaan jotakin, voin aina olla yhteydessä verkostooni. 
Asiakastöiden lisäksi Kallion työtehtäviin kuuluu yrityksen hoitamiseen liittyvät asiat, kuten markkinointi, yritysyhteistyö ja HR. Yhteistyö kolmen muun osakkaan kanssa toimii sujuvasti. 


Tulokset esille 


Kallion mukaan suomalaiset maatilayrittäjät saavat olla ylpeitä omasta työstään. Vuosien varrella on tapahtunut paljon kehitystä. Asiakastilojen kehittyminen tuo hänellekin iloa työhön. 
– Yrittäjät eivät välttämättä itse näe työnsä tuloksia. Eläinlääkärin tehtävänä onkin nostaa esille myös positiiviset asiat. Se kirkastaa sekä minun että yrittäjien päivän. 
Eläinlääkärin työssä palkitsee myös luottamuksen saaminen. On tärkeää, että maatilayrittäjä uskaltaa sanoa suoraan, mitä asioita jaksaa muuttaa ja mihin pystyy taloudellisesti. 
– Ei ole mitään järkeä ehdottaa asioita, joita ei ole käytännössä mahdollista toteuttaa. Kun asiakas kertoo tilanteestaan avoimesti, voimme priorisoida oleellisimmat asiat. 


Tyytyväiset asiakkaat ja eläinlääkärit 


Lehmälääkärit.com kehittyy jatkossakin. Tavoitteena ei kuitenkaan ole laajentua maailman suurimmaksi nautaterveyden yritykseksi ja tuottaa mahdollisimman paljon osinkoja, vaan tavoitteena on alusta asti ollut asiakkaiden pitäminen tyytyväisinä. Oleellista on, että eläinlääkärit saavat muokata työnkuvansa itselle mielekkääksi. 
– Kukin eläinlääkäri saa päättää, paljonko töitä jaksaa ja haluaa tehdä. Rekrytoimme mielellämme uusia eläinlääkäreitä, mutta teemme sen siksi, että voimme palvella asiakkaita paremmin. Valitsemme myös tarkkaan, millaisia eläinlääkäreitä otamme verkostoomme. 


Kallio viettää vapaa-aikansa mieluiten kotona, sillä hän remontoi parhaillaan Askolassa sijaitsevaa vanhaa taloaan. Talon pihapiirissä riittää muutakin puuhaa. 
– Viihdyn mainiosti kotona. Olen kiinnostunut perinnerakentamisesta, joten vanha talo saa pikkuhiljaa uutta ilmettä. Minulla on myös hevosia ja nautin rennoista maastoratsastuksista. 

0
Feed

Jätä kommentti