Kuikkalahti Dairyn utareterveys parani TH Täsmän ja TH Etän ansiosta

 

Maaningalla sijaitsevan Kuikkalahti Dairyn yrittäjä Heli Rytkönen kertoo, että heidän maatilallaan on saanut hyviä tuloksia Lehmälääkärit.comin kanssa toimimisesta. Kuikkalahti Dairylla on 220 lypsylehmää ja kolme lypsyrobottia. Kaiken kaikkiaan eläimiä on 350.  
– Olin kuullut Lehmälääkärit.comista paljon hyvää. Kuulin, että he ovat innovatiivisia ja osaavia nuoria eläinlääkäreitä, jotka ovat innostuneita siitä, mitä tekevät. Kun meille tuli haasteita utareterveyden kanssa, päätimme kääntyä heidän puoleensa. Mielikuvani on pitänyt täysin paikkansa, ja olemme olleet heihin erittäin tyytyväisiä. 


Tuloksia jo kolmessa kuukaudessa 

Kuikkalahti Dairy ostaa Lehmälääkärit.comilta TH Täsmä ja TH Etä -palveluita. Lehmälääkärit.comin Anri Timonen kävi ensimmäisellä kerralla tilalla paikan päällä, jonka jälkeen tapaamiset ovat jatkuneet Teams-yhteyksillä kerran kuukaudessa.  
– Halusimme eläinlääkärin, jonka kanssa tekeminen on pitkäjänteistä ja kiireetöntä. Anri sparraa meitä ja on tukena seuraamassa tuloksia, Rytkönen sanoo. 
Ensimmäisellä kerralla tila kierretiin eläinlääkärin kanssa läpi ja tavoitteeksi asetettiin solutason madaltaminen. Kuikkalahti Dairy sai utareterveyden parantamiseen konkreettisia ehdotuksia, joita on helppo toteuttaa arjessa. 
Käynnin jälkeen tilannetta on seurattu etäyhteydellä. Eläinlääkäri hakee robotin tietokoneelta raportit, joista näkee, miten utareterveys ja solujen määrä on kehittynyt. Hän myös kerää ”tärppilehmät”, joiden hoidosta neuvotellaan yhdessä. 
– Aluksi seurattavia lehmiä oli paljon. Anrin ohjeet ovat kuitenkin tepsineet hyvin, joten jo kolmen kuukauden jälkeen huomasimme, että hoidettavien lehmien määrä oli vähentynyt merkittävästi. Tuloksia on saatu heti aikaan. 


Yhteydenpito on helppoa Whatsappilla 

Jos Rytköselle tulee kysymyksiä tapaamiskertojen välissä, hän voi laittaa eläinlääkärille Whatsappilla. Näin hoidot saa nopeasti aloitettua. 
– Whatsapp-viestintä on hyvä esimerkki siitä, että Lehmälääkärit.comilla on nykyaikaisia eläinlääkäreitä. Anri on kovan luokan ammattilainen ja häneen voi luottaa. Meidän ei tarvitse kyseenalaistaa hänen neuvojaan. 
Rytkösen mukaan kaikki ohjeet saa kirjallisena ja ne sovelletaan tilalle sopiviksi. Kuikkalahti Dairylla on esimerkiksi kiinnitetty huomiota robotin käsivarren pesemiseen, vedinharjojen vaihtoon ja juoma-altaiden pesuihin. Nämä ohjeet on viety eteenpäin myös tilan työntekijöille. 


Tiloille, jotka haluavat lisätä tuottavuutta

Rytkönen suosittelee Lehmälääkärit.comin palvelua tiloille, jotka haluavat saada hyviä tuloksia.  
– Lehmälääkärit.com seuraa koko ajan tilan kehittymistä kokonaisuutena ja pitkällä aikavälillä. Jos haluaa nostaa esimerkiksi tuotosta, heidän puoleensa kannattaa kääntyä.  
Rytkönen aikookin suunnata katseen vielä utareterveyttä korkeammalle. Seuraavaksi hän haluaa parantaa keskituotosta ja tehokkuutta tilalla. 
– Lisävinkit eläimen terveyden ylläpitämiseen ja myös ruokintaan ovat tervetulleita.

Nyt vaan lisää pökköä pesään! 

0
Feed

Jätä kommentti