Lehmälääkärit.comin kursseista varmuutta omaan tekemiseen

Lehmälääkärit.comilla on suunnitteilla kaikille avoimia kursseja, jotka toteutetaan heti, kun korona sallii. Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia kursseista, joita toivoisit järjestettävän!

Jos kurssille on kova tarve, eikä koronatilanteen paranemista voi odotella, Lehmälääkärit.comiin kannattaa ottaa heti yhteyttä ja tilata räätälöity kurssi omalle työporukalle. Lehmälääkärit.com on pitänyt paljon kursseja ja luentoja esimerkiksi lomittajille, tuottajajärjestöille, robottiasentajille ja karjakerhoille.

 

Samasta aiheesta saa lyhyen luennon tai pitkän kurssin

Lehmälääkärit.comin osakas ja eläinlääkäri Sanni Kallio kertoo, että kurssien sisällöt räätälöidään yhdessä tilaajan kanssa. Usein tilaajalla on mielessä tietty aihe, mutta Lehmälääkärit.com voi myös ehdottaa aihetta, sillä eläinlääkäreillä on näkemystä siitä, mistä asioista kentällä puhutaan juuri sillä hetkellä.

– Keskustelemme aluksi tilaajan kanssa, minkä pituinen kurssi halutaan ja millainen budjetti järjestäjällä on. Samasta aiheesta voi pitää lyhyen luennon tai pitemmän kurssin, joka sisältää sekä teoriaa että käytöntöä, Kallio sanoo.

Kurssien tilaamisessa kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä, jotta kurssin suunnitteluun jää aikaa ja kurssi saadaan sovitettua kalenteriin. Lehmälääkärit.comilla on eläinlääkäreitä ympäri Suomea, joten tavallisesti lähimpänä kurssipaikkaa asuva eläinlääkäri pitää kurssin. Jos kyse on erikoisaiheesta, kurssin vetäjäksi valitaan eläinlääkäri, jolla on paras osaaminen aiheesta.

 

Taidot haltuun käytännön harjoitusten kautta

Kallion mukaan suosittuja kurssien aiheita lomittajille, tuottajajärjestöille ja karjakerhoille ovat esimerkiksi naudan ensiapu ja sairaan eläimen tunnistaminen tilalla sekä tautisuojat, naudan käyttäytymiseen ja käsittelyyn liittyvät kurssit, seleeni, vasikkaripuli, ketoosit, utaretulehdukset ja poikimima-apu.

Teurastamot ja robottivalmistajat ovat usein kiinnostuneita bioturvallisuudesta ja siitä, miten taudit eivät leviäisi tiloilta toiselle tai tiloilla sisäisesti.

– Kursseille voidaan järjestää teoriaosuus, jonka jälkeen asioihin perehdytään käytännön harjoitusten kautta. Olemme harjoitelleet kursseilla käytännössä esimerkiksi naudan ja vasikan letkutusta ja poikimisessa auttamista.

 

Puolueetonta asiantuntijuutta

Lehmäläääkärit.comin kursseihin ollaan oltu todella tyytyväisiä, sillä palautteen mukaan jokaisen järjestetyn kurssin arvosana on ollut asteikolla 1–5 keskimäärin 4–4,5. Jokaisesta kurssista kerätään nimetön palaute.

– Osallistujat ovat kertoneet, että kursseista on tullut varmuutta omaan toimintaan. Kun tietämys aiheesta kasvaa, osaa tunnistaa ongelmakohdat ja toimia oikein. Tietoa tulee paljon joka puolelta, joten maatilayrittäjän voi olla vaikea tietää esimerkiksi, mitä vapaan kaupan tuotteita, kuten lisärehuja ja vitamiineja kannattaa käyttää. Olemme riippumattomia kaupallisista tuotteista, joten meiltä saa puolueettoman näkemyksen.

Yksi konkreettinen hyöty kursseista ovat rahalliset säästöt. Kun rahallisen panoksen ja oman työpanoksen osaa kohdistaa oikein, maatilayritys voi tehdä isojakin säästöjä.

–  Kurssit ovat rentoja ja maanläheisiä ja niiltä saa vertailukohtaa omaan arkeen. Yleisesti kursseillamme viihtyvät niin tuottajat, eläinlääkärit kuin neuvojatkin, joten laaja-alaista keskustelua tulee paljon.

 

Tässä esimerkkejä palautteista, jotka on saatu Lehmälääkärit.comin kursseista:

”Todella hyödyllinen kurssi! Yleensä olen tyytyväinen, jos saan yhden asian uutta tietoa, nyt molemmista päivistä jäi vaikka miten paljon. Oli todellakin hintansa väärti.”

”Todella laadukas koulutus ja rento ilmapiiri!”

”Kiva että on tarjolla rajatun aihepiirin kohdennettua koulutusta.”

”Kiitos ihanasta luentokokonaisuudesta! Olin ihan fiiliksissä, kun pääsi näitä ihania luentoja kuuntelemaan. Vaikka paljon tuttua juttua olikin, paljon uutta perspektiiviäkin sain asioihin.”

 

Lisätietoja luennoista ja kursseista: https://www.lehmalaakarit.com/palvelut/luennot-ja-kurssit

Lue kokemuksia meidän kanssa toimimesta: https://www.lehmalaakarit.com/b/lehmalaakarit-tekevat-yhteistyota

 

 

 

 

 

 

 

 

0
Feed

Jätä kommentti