Noora Forsblom aloitti Lehmälääkärit.comissa vastavalmistuneena – kehittyi viidessä vuodessa asiantuntijaksi

Kuopiossa asuva Noora Forsblom liittyi Lehmälääkärit.comiin vuonna 2016, juuri ennen eläinlääkäriksi valmistumistaan. Hän ymmärsi jo opiskeluaikana, että haluaa tehdä töitä asiantuntijana maatilayrittäjän apuna. Kun hän tutustui Lehmälääkärit.comiin, päätös oli selvä. 
– Omat arvoni menevät täysin yhteen sen kanssa, mitä Lehmälääkärit.com edustaa. Tässä työssä yhdistyvät hoitotyö ja asiantuntemus. Olen kuin haalariasuinen yritysneuvoja, Forsblom kertoo. 


Eläinten käyttäytyminen kertoo niiden olosuhteista 


Valmistuttuaan Forsblom teki osittain töitä Lehmälääkärit.comissa ja kunnaneläinlääkärinä, kunnes siirtyi kokonaan Lehmälääkärit.comiin. Tällä hetkellä hän työskentelee pohjoisen Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueella. Forsblomilla on sekä jatkuvia TH Huolenpito- asiakkaita että TH Täsmä -asiakkaita, jotka kaipaavat apua tietyn ongelman ratkaisuun. Sen lisäksi hän pitää luentoja ja DeLavalin robottiohjelmiston käyttöönottokoulutuksia ympäri Suomea. 
– Olen tehnyt eniten töitä tuotantoeläinten käyttäytymisen ja nuorkarjan kanssa. Minua kiinnostaa esimerkiksi Cow Signals -tyyppinen koulutusala. On todella mielenkiintoista tulkita, mitä eläin kertoo käyttäytymisellään ympäristöstään. Eläintä havainnoimalla pystytään näkemään kehityskohdat, joita voidaan parantaa. 


Vasikat taas ovat Forsblomin sydäntä lähellä siksi, että eläimeen pitäisi panostaa pienestä pitäen. 


– Perinteisesti vasikat ja hiehot menevät lypsykarjan sivussa, eikä niitä juuri huomioida, ennen kuin ne alkavat tiinehtyä. Nykyään kuitenkin ymmärretään, että eläimen terveyden tukemisen pitää lähteä pienestä asti, jotta vasikasta saadaan tuottava lypsylehmä. 


Lehmälääkärit.comissa saa jatkuvasti lisäkoulutusta 


Forsblomin kehityskaari vastavalmistuneesta eläinlääkäristä alan asiantuntijaksi on ollut huima. Hän kokee saaneensa Lehmälääkärit.comista sellaista asiantuntijuutta, mitä ei muualta saa.  
Lehmälääkärit.com tarjoaa jatkuvasti laadukasta lisäkoulututusta. Forsblom on mukana järjestämässä kursseja ja voi osallistua niihin itse. Hän saa hyödyntää oppimaansa tietoa myös käytännössä, kirjaimellisesti jalat navetassa.  
Forsblom erikoistuu tällä hetkellä tuotantoeläinten terveyden- ja sairaanhoidon erikoiseläinlääkäriksi. Hänellä onkin viesti valmistuville eläinlääkäreille: 
– Vaikka terveydenhuoltotyö ei olisi se ala, johon erityisesti haluat suuntautua, Lehmälääkärit.com on niin iso tekijä pelkästään jatkokoulutuksissa, että meidän yritys kannattaa ottaa jo sen takia seurantaan. Järjestämistämme koulutuksista on paljon hyötyä ihan akuuttipraktiikkaankin. 
Forsblom kokee tärkeäksi sen, että hän sai valmistuttuaan heti ”mentoriporukan” ympärilleen. 
– Olen päässyt tekemään töitä sellaisen tiedon ja kokemuksen kanssa, että oma erikoisosaamiseni on kasvanut todella nopeasti. 

0
Feed

Jätä kommentti