Säännöllinen huolenpitosopimus on tienannut itsensä takaisin moninkertaisesti Hovin maitotilalla

Tanja ja Petri Hovilla on Lappeenrannassa yhden robotin maitotila, jossa on 75 lypsylehmää ja eläimiä yhteensä noin 140. Lehmälääkärit.com tekee tilalle TH® Huolenpito -palvelua. 


– Eläinlääkäri Virve Korhonen käy meillä joka toinen kuukausi, jonka lisäksi hän tekee vuosittaiset Naseva-käynnit. Olemme saaneet muutamassa vuodessa jo isoja tuloksia aikaan, Tanja Hovi kertoo. 


Rutiinityöt ja seuranta joka toinen kuukausi 

Lehmälääkärit.comin ja Hovin maitotilan yhteistyö alkoi vuonna 2018, kun Virve Korhonen piti Hankkijan järjestämää luentoa. Hankkijan projektiin kuului tilakäynti, jonka jälkeen Hovit päättivät jatkaa yhteistyötä Lehmälääkärit.comin kanssa.

 
– Olin aikaisemmin lukenut Lehmälääkärit.comin kirjoittamia artikkeleita ammattilehdistä ja minulle jäi hyvä vaikutelma. Kun tutustuin Virveen, tiesin heti, että hän olisi meille oikea eläinlääkäri. 


Joka toinen kuukausi tehtävällä tilakäynnillä tehdään rutiinityöt, kuten vasikoiden nupoutukset, tiineystarkastukset ja lääkekirjanpidot. Käynnillä päätetään myös tietyt asiat, joihin kiinnitetään erityisesti huomiota ennen seuraavaa tilakäyntiä. Hovin tila saa raportin ja jatkoehdotukset kirjallisina. 


– On hyvä saada ohjeet kirjallisesti, sillä niihin on helppo palata myöhemmin. Jos meillä on jotakin akuuttia, paneudumme silloin siihen syvällisemmin. 


Taloudellinen tilanne on parantunut 

Yhteistyöstä on saatu hyviä tuloksia, jotka näkyvät maatilayrittäjien kukkarossa. Hovin maitotilalta lähtikin vuonna 2020 jopa 166 000 litraa maitoa enemmän meijeriin kuin ennen yhteistyötä. 


– Olemme kiinnittäneet huomiota erityisesti siihen, että siemennykset ja tiineystarkastukset tehdään ajallaan. Poikimaväli on lyhentynyt 40 päivää, mikä tarkoittaa enemmän maitoa ja parempaa rahallista tulosta. Meidän ihmistenkin on helpompi olla, kun eläimet voivat paremmin ja tulemme taloudellisesti toimeen.  


Hovin mukaan TH® Huolenpito on maksanut itsensä takaisin moninkertaisesti. Koska terveydenhuoltoa tehdään ennaltaehkäisevästi, myös akuuttien eläinlääkärin käyntien määrä on vähentynyt. 


Pienillä asioilla on iso merkitys 

Muutaman vuoden aikana Hovin tila on tullut tutuksi myös eläinlääkärille.  

– Virve on oppinut tuntemaan meidän arkeamme ja ymmärtää, mitä asioita meidän on mahdollista toteuttaa käytännössä. Hänen kanssaan asioista on myös helppo keskustella. Joskus ajattelen, että jokin asia on ihan mahdotonta toteuttaa, mutta kun siitä keskustellaan, asia voikin onnistua. Pienilläkin asioilla on iso merkitys. 


Hyvä esimerkki tästä on niskaputkien vaihto kaarevaksi. Hovin tilalla on isoja eläimiä, joten parsista tehtiin tilavampia eläinlääkärin ehdotuksesta. Myös vanhan puolen ilmanvaihto uusittiin, mistä oli hyötyä niin eläimille kuin ihmisillekin. 


– Usein kyse ei ole edes taloudellisista asioista, vaan päätöksestä ryhtyä toimeen. Eläinlääkärin kannustus auttaa keskittymään oikeisiin asioihin ja tekemään oikeita päätöksiä. 

 

0
Feed

Jätä kommentti